Granola kan beskrivas som en rostad müsli med massa nyttigheter och går att variera i
det oändliga. Detta är mitt basrecept som jag slänger ihop ofta.
- 6 dl Havregryn
- 2 dl varlfria hackade nötter (Jag använder mandar och hasselnötter)
- 1 dl Kokosflingor
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Pumpakärnor
- 1/2 dl Linfrön
- En nypa salt
- Vaniljextrakt efter behag
- 1 dl Flytande honung
Blanda alla ingredienser i en stor skål och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i
ugnen på 160 grader tills granolan har fått en gyllene färg, (brukar ta runt 20 minuter.) Viktigt att
blanda ett par gånger under tillagningen, så inte nötterna bränns vid. Vill man så går det utmärkt att
tillsätta torkad frukt efter granolan har stått i ugnen.
sv:att dem var! Blev helt kär haha:)
SvaraRaderaKul att du tittade in hos mig! Ha en fin kväll :)
RaderaGott :D
SvaraRaderaJa det är jättegott!
RaderaDet lät ju hemskt gott!
SvaraRaderaDet ÄR hemsk gott :D Ha en fin dag
RaderaOh så gott. Måste nog ta och testa :) Tack! Måste också tillägga vilken fin blogg du har. LIKE!
SvaraRaderaTack snälla för din fina kommentar!
RaderaTack så jättemycket! :)
SvaraRaderaTack för receptet! Ska testa så snart jag får lite tid över ;-)
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med dig. Kram.
Vad kul att du uppskattade det :) Jag lovar, granolan är supergod!
RaderaAllt är fint med mig. Trevlig torsdagskväll på dig!
Å så gott det ser ut! Vacker fotograferat också. Tack för receptet!
SvaraRaderaHa en fin vecka
Lotta
MMMMM ser så sjukt gott ut:) gillar din blogg och följer nu.
SvaraRaderaOm du vill se en vacker lägenhet kan du kolla in min blogg:)
ha en skön vecka
LOVE Maria på inredningsvis.se
Hej Erika kul att du har tittat in hos mig, så jag måste ju kolla tillbaka. Och du verkar ha en trevlig blogg så här kommer jag fortsätta att kika in.
SvaraRaderaKram Linda
Sv: Ja, min far lagar den godaste maten! :) Trots att jag är trettio får jag alltid med mig matlådor hem, inte för att jag inte lagar mat själv - älskar det! - utan för att jag älskar hans mat så mycket! :)
SvaraRaderaJag gör nästan exakt likadan granola, men jag ahr olja i också så att den klibbar ihop sig mer och rostar den lite mer så den blir jättecrunchy. Din såg dock jättemumsig ut... Min senaste sats tog slut innan helgen, nu blir jag sugen på en ny... :)
Vad gulligt av honom :)
RaderaMåste testa att ha i olja nästa gång, älskar när det blir extra knaprigt.
Tusen tack fina du! KRAM
Det ser jätte gott ut, det ska jag testa.Tack för receptet.Kram Anette
SvaraRaderaTack snälla! Lycka till ;)
RaderaÅh så gott! Jag gjorde också nyss en ny laddning här hemma. Finns inget som slår hemmagjord musli!
SvaraRaderaHa en fin fredag!
Måste säga att du har en grymt bra blogg.
SvaraRaderaKänner igen mig i mycket och njuter av att läsa balansen mellan otroligt vackert mode, tips på drinkar och goda recept.
Du är helt klart min nya favorit bloggare :)
Kram
Tusen tack fina du! Din kommentar värmer. Välkommen tillbaka ♥
Radera