GREEN SUPER PIZZA

24 juni 2013

Idag delar jag med mig av en vegetarisk smakrik pizza!
För att baka min superpizza som är fulladdad med massvis av nyttigheter behövs för två personer

1 dl rismjöl
15 gram jäst
1/2 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 krm havssalt
1msk linfrön
1msk solrosfrön
1/2 dl ljummet vatten

Blanda ihop alla ingredienser och låt vila 30 min, under tiden förbereder du pizzafyllningen.

1 näve babyspenat
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
havsalt och timjan efter smak

Kör i mixer till en slät konsistens, bred ut spenatpeston på två utkavlade pizzabottnar och
lägg ut tunt skivad purjolök och squash. Strö över havssalt och oregano. Grädda pizzan i 225 grader
ca 10 minuter. Toppa med babyspenat, pumpafrön och pressad lime. 

9 kommentarer:

  1. Svar: Tack så mycket! Skorna är köpta i London, och kommer från affären Primark :)

    SvaraRadera
  2. Ser underbart god ut och kommer att bakas här hemma också ;)
    KRAM ANNA

    SvaraRadera
  3. Åh vad god den ser ut! Ska testa att göra den i helgen :)
    Kram/E

    SvaraRadera
  4. Oh, så gott det såg ut!
    Lät som ett spännande recept på pizzabotten - det skall jag testa en gång!

    SvaraRadera