HOMEMADE GRANOLA

13 maj 2013



Granola kan beskrivas som en rostad müsli med massa nyttigheter och går att variera i
det oändliga. Detta är mitt basrecept som jag slänger ihop ofta.

- 6 dl Havregryn
- 2 dl varlfria hackade nötter (Jag använder mandar och hasselnötter)
- 1 dl Kokosflingor
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Pumpakärnor
- 1/2 dl Linfrön
- En nypa salt
- Vaniljextrakt efter behag
- 1 dl Flytande honung

Blanda alla ingredienser i en stor skål och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i
ugnen på 160 grader tills granolan har fått en gyllene färg, (brukar ta runt 20 minuter.) Viktigt att 
blanda ett par gånger under tillagningen, så inte nötterna bränns vid. Vill man så går det utmärkt att
tillsätta torkad frukt efter granolan har stått i ugnen. 

21 kommentarer:

  1. sv:att dem var! Blev helt kär haha:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tittade in hos mig! Ha en fin kväll :)

      Radera
  2. Svar
    1. Det ÄR hemsk gott :D Ha en fin dag

      Radera
  3. Oh så gott. Måste nog ta och testa :) Tack! Måste också tillägga vilken fin blogg du har. LIKE!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för din fina kommentar!

      Radera
  4. Tack för receptet! Ska testa så snart jag får lite tid över ;-)
    Hoppas att allt är bra med dig. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du uppskattade det :) Jag lovar, granolan är supergod!
      Allt är fint med mig. Trevlig torsdagskväll på dig!

      Radera
  5. Å så gott det ser ut! Vacker fotograferat också. Tack för receptet!

    Ha en fin vecka

    Lotta

    SvaraRadera
  6. MMMMM ser så sjukt gott ut:) gillar din blogg och följer nu.

    Om du vill se en vacker lägenhet kan du kolla in min blogg:)

    ha en skön vecka

    LOVE Maria på inredningsvis.se

    SvaraRadera
  7. Hej Erika kul att du har tittat in hos mig, så jag måste ju kolla tillbaka. Och du verkar ha en trevlig blogg så här kommer jag fortsätta att kika in.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  8. Sv: Ja, min far lagar den godaste maten! :) Trots att jag är trettio får jag alltid med mig matlådor hem, inte för att jag inte lagar mat själv - älskar det! - utan för att jag älskar hans mat så mycket! :)

    Jag gör nästan exakt likadan granola, men jag ahr olja i också så att den klibbar ihop sig mer och rostar den lite mer så den blir jättecrunchy. Din såg dock jättemumsig ut... Min senaste sats tog slut innan helgen, nu blir jag sugen på en ny... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gulligt av honom :)
      Måste testa att ha i olja nästa gång, älskar när det blir extra knaprigt.
      Tusen tack fina du! KRAM

      Radera
  9. Det ser jätte gott ut, det ska jag testa.Tack för receptet.Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Åh så gott! Jag gjorde också nyss en ny laddning här hemma. Finns inget som slår hemmagjord musli!
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  11. Måste säga att du har en grymt bra blogg.
    Känner igen mig i mycket och njuter av att läsa balansen mellan otroligt vackert mode, tips på drinkar och goda recept.
    Du är helt klart min nya favorit bloggare :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack fina du! Din kommentar värmer. Välkommen tillbaka ♥

      Radera